Zeeland Boys Choir

Tarieven – Aanmelding – Vragen

Het Zeeland Boys Choir i.o. (in oprichting) is op zoek naar zangtalent onder jongens in Zeeland in de leeftijd van 6 jaar en ouder.

IMG_1956

Houd jij erg van zingen? Zou jij meer van muziek willen afweten en het serieus willen beoefenen?

Zou je een instrument willen bespelen maar weet je nog niet welk?

Zou je noten willen lezen en melodieën van blad willen zingen?

Zou je zangles willen?

Als dit alles of één van deze items je wens is,

meld je dan aan bij het Zeeland Boys Choir!

 

Contactgegevens

Wim Boer, cursusleider en dirigent Zeeland Boys Choir

info@zeelandboyschoir.nl

wboermusic@zeelandnet.nl

0111 654163 / 06 43457919

Ook kun je vrijblijvend  een repetitie bezoeken van het ‘klein koor’ op donderdagmiddag van 16.00-17.00  uur in de Hervormde Kerk van Burgh (Burghsering, Burgh-Haamstede)

 

Tarieven*

  1. Opstapcursus voor jongens vanaf 6 en ouder: Acht lessen van 30 minuten in een groep van 2-3 jongens met tijdens elke les een nieuw lied en een muzikaal onderwerp. Vooral veel plezier in het zingen en daarnaast een kennismaking met noten en ritme: Prijs: € 15,00
  2. Cymbalisten Basiscursus: groep van 2 à 3 leerlingen, Wekelijks 45 minuten les gedurende 1 jaar, inclusief lesmethode, huur-cymbaal + koffer: € 185,00 per cursusjaar.
  3. Koorklas: 1 uur repetitie per week en om de week een duoles van 45 minuten, bladmuziek, methode, stemvork, kooruitvoeringen en kooruitjes: € 350,00 per jaar verdeeld over 3 termijnen

* Wanneer de contributie niet of onvolledig door de ouders/ verzorgers kan worden voldaan bestaat de mogelijkheid dat het volledige of resterende bedrag wordt vergoed vanuit het ZBC of via andere bronnen.

Leslocaties

Muziekstudio Haamstede, Sluispad 33 – 4328 BK – BURGH-HAAMSTEDE

St. Willibrorduskerk, Mosselstraat – ZIERIKZEE

Maria Magdalenakerk, Magdalenazaal, Grote Kerkplein – GOES

 

Antwoorden op veelgestelde vragen aan Wim Boer:

Is het belangrijk dat jongens op jonge leeftijd leren zingen?

“Veel kinderen hebben moeite met zingen. Op de scholen wordt het lang niet altijd  aangeboden. Dat is heel jammer, want zingen is een expressievorm die eigenlijk voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Voor veel jongens is zingen doorgaans niet hip of sportief genoeg. Dat, terwijl goed zingen veel techniek vereist en zingen in een koor echt teamwork is. In mijn lespraktijk als zangpedagoog blijkt dat jongens vaak al na een paar lessen zeer enthousiast worden voor het zingen en uitkijken naar de volgende les. Bovendien is het ontdekken van je eigen hoge jongensstem een geweldige ervaring, naast het kunnen zingen van nieuwe onbekende muziek. Dat is minstens zo leuk als het maken van een doelpunt! Zingen maakt gelukkig en dat geldt zeker ook voor jongens!!

IMG_2068

Kost het zingen in het Zeeland Boys Choir (ZBC) niet heel veel vrije tijd?

“Als je lid van de koorklas bent heb je één repetitie per week en een een les per week. Geen wekelijkse kerkdiensten maar wel om de zoveel tijd een concert. Lid zijn van het koor is het vergelijkbaar met het leren bespelen van een instrument met een wekelijkse muziekles. Wie begint met zingen bij het ZBC start als Cymbalist met de basiscursus. Eén keer per week krijg je dan drie kwartier les in spelen  en zingen. Tegen het einde van het cursusjaar, als je eenmaal goed kunt zingen, kun je worden uitgenodigd om ook mee te doen met het klein koor. Het klein koor oefent wekelijks momenteel op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur. Niet zoveel les dus maar het betekent wel thuis voldoende oefenen en ook werken aan de opdrachten die je als huiswerk op hebt gekregen.”

Moet je al goed kunnen zingen als je aan de cursus ‘Een leven lang zingen’ begint en hoe oud moet je zijn?

“De cursus ‘Een Leven Lang Zingen’ is bedoeld voor leerlingen van 7 jaar en ouder.  Van de meeste kinderen is niet bekend of zij talent hebben voor zingen. Tonaal besef ontwikkelt zich geleidelijk aan. Jong beginnen is een pré.  In de introductieles en de vervolglessen wordt dat allemaal wel duidelijk, bijvoorbeeld dat je een toon kunt overnemen en een melodietje kunt nazingen enz. Zingen kun je zeker aanleren. Een goed gehoor kun je zelfs ontwikkelen, maar niet altijd. Gelukkig zijn er wel allerlei manieren om deze vaardigheden te stimuleren.”

IMG_2018

Wat is een Cymbalist en wat leer je in de Basiscursus?

“In de basiscursus die één jaar duurt, leer je stapsgewijs alles over tonen (do-re-mi enz.), ritme, noten, zingen, houding en ademhaling, en je leert spelen op de cimbaal. Cymbalist is een ander woord voor cymbaal-speler. Met behulp van de Cymbaal leer je 50 liedjes aan, van eenvoudig tot moeilijk. Spelen en zingen gaan tijdens de cursus gelijk op. Jongens vinden cimbaal spelen over het algemeen heel leuk. Omdat je met de cimbaal zo snel komt tot goed klinkende resultaten komt. Het stimuleert het gehoor, het gevoel voor ritme en toonhoogte en door het spelen ook de fijne motoriek van de vingers.
Na de cursus ben je vrij om te bepalen of je met zingen door wilt gaan en ook bij het ‘klein koor’ wilt blijven. Je kunt dan lid worden van het ZBC.”

Moet je perse gelovig te zijn om lid te zijn van het koor?

“Het Zeeland Boys Choir is niet verbonden aan een specifieke kerk of gemeente. De uitvoeringen zijn over het algemeen Concerten die weliswaar meestal in een kerk plaatsvinden. Liturgische medewerking aan een Engelse (oecumenische) Choral-Evensong zijn  in de toekomst mogelijk, mits het koor groot genoeg is. Het koor staat in principe open voor alle Godsdiensten en moedigt aan de verschillen te overbruggen. Ik besteed tijdens de repetities aandacht aan de betekenis van de woorden maar laat iedereen vrij om deze op zijn manier te interpreteren. Naast bijv. het Halleluja van Händel zingen wij ook stukken met een wereldlijke tekst. Kwaliteit van muziek staat voorop.”

IMG_1982

Wat moet je doen om bij het ZBC te komen?

“Allereerst moet je veel van muziek houden en graag zingen en van muziek je hobby willen maken. Je moet bereid zijn om thuis te oefenen en trouw naar les te komen. Ook zullen je ouders er achter moeten staan dat je deze lessen volgt. Om meer te weten te komen kun je een afspraak maken met mij voor een introductieles. Door middel daarvan kun je te weten komen of het echt iets voor jou is. ”

Tot ziens!!

E: wboermusic@zeelandnet.nl

T. 0111 654163

M. 06 43457919