Zeeland Boys Choir

Zangles voor jongens

Voor veel kinderen en met name jongens is zingen niet meer zo gewoon. Dat is erg jammer, want door te zingen kom je bij je gevoel. Je wordt er meestal rustig en blij van. Zingen maakt dus gelukkig! De tijd vliegt om als je lekker zingt!

Via de basiscursus leer je wat zingen inhoudt.

 

IMG_1984

Wat leer je gedurende het eerste cursusjaar?

IMG_2030

Een leven lang zingen

De lesmethodes die worden gebruikt zijn ‘Een leven lang zingen’ de nieuwe lesmethode van Rintje te Wies (dirigent van het Roder Jongenskoor en het Kampen Boys Choir).

De basiscursus van het ZBC is een ideale AMV-en  zang/speelcursus tegelijk. Tijdens de lessen blijkt of jongens beschikken over muzikaal talent, een goede stem en muzikaal gevoel en gehoor. De jongens krijgen wekelijks privé- of in duo’s les in spelen en zingen. De Basiscursisten– Cymbalisten genoemd – maken in één jaar op vlotte en stimulerende wijze kennis met maat, ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen. Bovendien leren zij meer dan 50 liedjes zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de cymbaal.

IMG_2122

Hoe leren de jongens die liederen aan? Bij jongens van 6 jaar zal de aandacht liggen bij het auditief ontdekken van tonen en muziek tijdens de lessen. Leerlingen van 8 jaar of ouder kunnen al gemakkelijker de muziek via het notenschrift ontdekken. Het aanleren van muziek is dus afhankelijk van de leeftijd van het kind. In alle groepen wordt echter direct begonnen met het aanleren van ritme en het notenschrift. Hulpmiddel daarbij is de cymbaal. Dit snaarinstrument heeft de goede toonhoogte van de jongensstem. Hiermee kunnen de jonge cymbalisten niet alleen in de lessen samen leren spelen en zingen, ook kunnen zij thuis met de cimbaal de liedjes instuderen.

IMG_2010

Uiteindelijk maken cymbalisten aan het einde van de cursus kennis met het zingen in een groep. In dit klein koor wordt gerepeteerd op o.a. Taizé-liederen. Bovendien zingen de jonge koristen mee in de jaarlijkse kerstconcerten.

Wie goed heeft leren zingen en wiens stem goed is ontwikkeld treedt toe tot het Zeeuws jongenskoor – het Zeeland Boys Choir.

IMG_1982

 

Ben je geïnteresseerd? Stuur een bericht naar info@zeelandboyschoir.nl of wboermusic@zeelandnet.nl of bel met dirigent Wim Boer: T. 0111 654163 – M. 06 43457919